top of page

HISTORIKK

 

Sanglig suksess

Selv om den utenomsanglige aktiviteten var stor, var det alltid sangen som var i høgsetet. Fuglset Mannskor utmerka seg tidlig som et svært godt kor. Koret var helt fra starten velsignet med en rekke svært gode sangere og alle medlemmene var genuint opptatt av sangen og satte kvalitet i første rekke. Selv om koret aldri har vært noe elitekor i den for stand at det settes opptakskrav, har kvalitet vært Fuglset Mannskors varemerke gjennom alle år.  Koret ble lagt merke til fra første stund, ikke bare lokalt men også lenger ut. I juni 1948 var det sangerstevne i Molde. Under sangerfesten lørdag kveld måtte Fuglset Mannskor forlate festen kl. 22.45(!) for å møte i Kabarethuset (kinoen) for innsynging av eget konsertprogram som senere ble sendt i NRKs riksprogram (8.8.1948). Ikke nok med det, 25. mars året etter var det igjen sending fra Kabarethuset, hvor koret sang 4 nummer. Da NRK i 1972 gjennomførte en konkurranse for mannskor ble Fuglset Mannskor nr. 6 av 50 deltakende kor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I juni 1969 skulle det være et Nordisk korstevne i Danmark. Norges Sangerlag skulle plukke ut hvem som skulle representere Norge på stevnet. Etter en omfattende konkurranse med innsendte lydbånd ble Fuglset Mannskor plukket ut. Det var visstnok en god del misnøye i kor-Norge med at et ukjent mannskor med et like ukjent navn skulle representere hele landet. Det ble omgående satt i gang med to øvelser pr uke, og det var et veltrimmet kor som satte seg på nattoget torsdag 27. juni og kom fram til Odense sent fredag kveld. Den «Nordiske Konsert» startet lørdag ettermiddag, og det var med bange anelser koret stilte opp som eneste mannskor, som nr. 2 etter elitekoret Københavns Kammerkor. Dirigent og sangere ga det de hadde, og ikke uten resultat. De sang 6 nummer og applausen braket løs etter hvert nummer. Det var et lettet kor, og ikke minst dirigent, som nærmest ble båret ned fra podiet under da capo-lignende applaus.

Koret har i de senere år stilt opp i flere konkurranser. Her har koret enten gått seirende ut i sin klasse eller kommet på premiert plass. Det kan nevnes fylkesmesterskap (to førsteplasser), Nordenfjellske mannskortreff (1. og 2. plass). I de senere år har koret ikke prioritert tidkrevende konkurransedeltakelse, da dette går ut over korets repertoarbredde.

bottom of page